parallax background
5000

de incendii au loc în fiecare zi în Europa, cea mai mare parte în clădiri sau care ajung în clădiri
11

oameni mor în aceste incendii
200

sunt spitalizaţi
90%

în clădiri

Focul devine un hazard tot mai mare pe măsură ce stilul de viaţă se schimbă. În 1950, era nevoie de 25 de minute pentru ca flăcările să cuprindă o întreagă cameră. Astăzi, din cauza echipamentelor electronice şi materialelor inflamabile, e nevoie de doar 3 (trei) minute.

Pe de altă parte, eficienţa energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică. Asta POATE creşte riscurile dacă nu sunt luate măsuri pentru creşterea siguranţei la incendiu.


În România mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului și alte 600 sunt spitalizate în fiecare an.

AŞA CĂ AM CREAT O STRUCTURĂ CARE SĂ PUNĂ ACEST SUBIECT PE AGENDA PUBLICĂ

Coaliţia pentru Siguranţa la Incendiu a Clădirilor este o platformă care isi propune sa imbunatateasca siguranta la incendiu a cladirilor din România ORIUNDE ESTE POSIBIL, prin intermediul unui dialog susţinut cu autorităţile cu scopul îmbunătăţirii legislaţiei şi a politicilor, precum şi prin intermediul informării publicului pe această temă.

Alianţa noastră este formată din mai multe organizaţii din România plus partenerul Fire Safe Europe, cea mai importantă entitate care luptă pentru siguranţa la incendiu în Europa.

Coaliţia NU urmăreşte scopuri comerciale şi nu favorizează vreo firmă sau industrie. Coaliţia pentru Siguranţa la Incendiu a Clădirilor urmăreşte însă cele mai bune soluţii pentru asigurarea unui grad ridicat de protecţie în faţa pericolelor focului.

Coordonatorul Coaliției este dl. Dorin Beu, președintele Romania Green Buildings Council, ajutat din postura de coordonator tehnic de dl. Emilian Grigore, director tehnic al ROCKWOOL Romania.